Mediassa

Pandemiasta tuli tasa-arvon este

Helsingin Sanomat 26.4.2021

Kansan uutisissa Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström arvioi koronaviruspandemian lykänneen tasa-arvon toteutumista. ”Kriisitilanteilla on tapana kärjistää eriarvoisuutta. Muun muassa terveydenhuoltoalan naispainotteisuus, lähisuhdeväkivallan kasvu ja naisten heikommat uudelleentyöllistymismahdollisuudet ovat aiheuttaneet sukupuolten väliselle tasa-arvolle koronan aikana suurta takapakkia.”

Spessujakso – haastattelussa valtsikalaisia kuntavaaliehdokkaita!

Politiikkaperjantai 23.4.2021

Politiikkaperjantain haastattelussa kuntavaaliehdokkaat Alvar Euro (KOK), Anna Lemström (VAS), Samuli Leppämäki (KOK), Minna Majaniemi (VAS) ja Yuri Birjulin (VIHR)! 

Anna Lemström: Helsinki suunnannäyttäjäksi – nopeasti irti fossiilisista polttoaineista

Kansan Uutiset 11.3.2021

– Elämme keskellä aivan historiallista ilmasto- ja biodiversiteettikriisiä, sanoo vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja, Helsingissä vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaana oleva Anna Lemström. Lemströmin mukaan ei riitäkään, että Helsingissä tehdään vain ympäristöä huomioivaa politiikkaa, kun pitäisi tehdä ympäristön tilaa parantavaa politiikkaa.

Onko nuorisopolitiikka vain broilerikasvattamo?

Miten maailma makaa 10.12.2020

Mitä järkeä on tehdä opiskelija- ja nuorisopolitiikkaa? Miksi niin monet nuoret kokevat politiikan olevan kaukana omasta elämästään? Onko puoluepolitiikka menneen talven lumia vai nuoria edelleen kiinnostava asia?

Tässä jaksossa maalaillaan politiikan tulevaisuutta niin suurella kuin pienellä pensselillä. Jos haluat tietää yhteiskunnallisen vaikuttamisen nykytilasta, kannattaa tämä jakso laittaa kuunteluun!

Aihetta pureksimassa on kolmen eri valtakunnallisen poliittisen opiskelijajärjestön puheenjohtajat Miriam Putula (Keskustaopiskelijat), Anna Lemström (Vasemmisto-opiskelijat) ja Jeremias Nurmela (Kokoomusopiskelijat)

Historia toistaa ikävästi itseään

Helsingin Sanomat 30.11.2020

Kansan Uutisissa Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström kritisoi VR:n päätöstä poistaa penkit Helsingin päärautatieasemalta ja sitä, että päätöstä perusteltiin ”penkkien väärinkäytöksillä”.

”Miten penkkiä voi väärinkäyttää?”

Vasemmisto-opiskelijat vaatii: Ulkomaisille valmistuville opiskelijoille oleskelulupa

Kansan Uutiset 2.11.2020

Vasemmisto-opiskelijat vaatii mahdollisuutta suorittaa ylioppilaskirjoitukset englanniksi sekä valmistuville kansainvälisille opiskelijoille automaattisesti myönnettäväksi pysyvä oleskelulupa.

Järjestö päivitti yleiskokouksessaan lauantaina yhdistyksen poliittisen ohjelman. Siinä se korostaa kansainvälisyyden merkitystä osana koulutusta. Päivityksessä korostui erityisesti kansainvälisyyteen liittyvät teemat.

Vasemmisto-opiskelijat vaatii: Ulkomaisille valmistuville opiskelijoille oleskelulupa

Kansan Uutiset 2.11.2020

Vasemmisto-opiskelijat vaatii mahdollisuutta suorittaa ylioppilaskirjoitukset englanniksi sekä valmistuville kansainvälisille opiskelijoille automaattisesti myönnettäväksi pysyvä oleskelulupa. Järjestö päivitti yleiskokouksessaan lauantaina yhdistyksen poliittisen ohjelman. Siinä se korostaa kansainvälisyyden merkitystä osana koulutusta. Päivityksessä korostui erityisesti kansainvälisyyteen liittyvät teemat.

Uhri kärsii tietomurron seurauksista pitkälle tulevaisuuteen: ”Pelkään, että haaveeni kärsivät siitä, että tiedot on vuodettu”

Kansan Uutiset 27.10.2020

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja, helsinkiläinen Anna Lemström sai lauantai-iltana kiristyssähköpostin, koska on ollut Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakas. Hän oli yksi tuhansista, jopa 40 000:sta kiristyksen kohteeksi joutuneesta.

Rodullistetut voivat jäädä opintojen ulkopuolelle: Yliopistot nostivat S2-suomen arvosanavaatimusta yllättäen

Kansan Uutiset 3.7.2020

– Tarpeeton S2-opetus vie nuorilta mahdollisuuden kartuttaa monipuolisempaa osaamista suomen kielen kirjoittamisessa ja tekstin analyysissä, joka voi esimerkiksi vaikeuttaa opiskelua korkeakoulussa sekä heikentää käsitystä omasta osaamisesta, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström sanoo.

Kuukautissuojavalmistajalta kysyttiin, miksi heidän mainoksissaan esiintyy vain naisoletettuja – yrityksen somekuittaus puhuttaa

Iltalehti 2.7.2020

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström tviittaa, että Vuokkosten saaman palautteen voi tulkita niin, että siinä naureskellaan menstruoiville miehille. Hänen mielestään Vuokkoset lähtivät kommentoijan juttuun mukaan mauttomasti.

Opiskelu on opiskelijan työtä

Helsingin Sanomat 4.6.2020

Mika Kolehmainen kirjoitti (HS Mielipide 29.5.), että köyhän opiskelijan tulisi elättää itse itsensä tekemällä töitä. Tahtoisin muistuttaa, että opiskelijan työ on opiskelu. Valmistumisen jälkeen hänellä on monia vuosia aikaa maksaa yhteiskunnalle saamansa tuki takaisin veroina. Tämä on hyvinvointivaltion perusta.

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja on ennen kaikkea feministi

Kansan Uutiset 8.5.2020

Anna Lemströmin puheenjohtajakautta Vasemmisto-opiskelijoissa on leimannut korona.

Viimeksi tämä konkretisoitui vappuna, jolloin työväen ja opiskelijoiden juhlasta muistutti ainoastaan ylioppilaslakki Lemströmin päässä tämän pitäessä virtuaalista vappupuhetta verkossa.

Vasemmisto-opiskelijat: Lukukausimaksujen esittäminen on vastuutonta

Kansan Uutiset 8.5.2020

– Lukukausimaksujen esittäminen kriisin ratkaisukeinona on täysin vastuutonta ja lyhytkatseista, sanoo Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström.

– Koulutuksen maksullisuus on uhka sivistykselle, oikeudenmukaisuudelle ja koko Suomen tulevaisuudelle. Maksuttomalla koulutuksella on ollut keskeinen rooli suomalaisen yhteiskunnan yhdenvertaisessa kehityksessä.

Opiskelijapiireissä täysi rähinä päällä: ”On otettu kantaa turvapaikanhakijoihin ja perhevapaamalliin” – vastaisku tuli heti

Demokraatti 15.5.2020

– Emme me opiskelijat elä missään omassa kuplassamme irrallaan muusta ympäröivästä yhteiskunnasta. Myös muut kuin koulutuspoliittiset päätökset vaikuttavat elämäämme. Samalla rajan vetäminen siihen, mikä on opiskelijoita koskettavaa politiikkaa ja mikä ei, on mahdotonta. Esimerkiksi verovälttelyn kitkemisellä valtio voi saada merkittäviä lisätuloja, joita on mahdollista ohjata muun muassa koulutukseen, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström vastaa tiedotteessaan.

Vasemmisto-opiskelijat tähtää suurimmaksi: Johtoon Anna Lemström

Kansan Uutiset 21.10.2019

Vasemmisto-opiskelijoita johtaa ensi vuoden Anna Lemström, 24, järjestön yleiskokouksessa lauantaina. Lemström seuraa tehtävässä helsinkiläistä oikeustieteen opiskelijaa Lauri Linnaa.

Lemström opiskelee sosiologiaa Helsingin yliopistossa ja on Sitoutumattoman Vasemmiston edustaja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa.

Tytöt ja teknologia keskustelussa SuomiAreenassa ja Ylen aamu-tv:ssä

Tasa-arvoteot 20.7.2019

SuomiAreenan helteessä käytiin torstaina 18.7. aktiivinen keskustelut tytöistä ja teknologiasta. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, yrittäjä Peter Vesterbacka ja professori Hanni Muukkonen saivat vastata kiperiin kysymyksiin: onko ammattien jakautuminen sukupuolittain oikeasti mikään ongelma? Eikö asia joka tapauksessa muutu itsestään ajan kuluessa? Kannattaako tekniikkaa opiskella vain, jos on lahjakas matematiikassa tai fysiikassa? Keskustelua kommentoivat nuoret tekniikan opiskelijat Sara Ikonen ja Noora Vänttinen sekä valtiotieteiden opiskelijat Anna Lemström ja Sofia Savonen.

Teknologia ei kiinnosta tyttöjä – myytit ja todellisuus

MTV Suomi Areena 18.7.2019

Keskustelutilaisuudessa etsitään uusia näkökulmia stereotypioihin, jotka turhaan rajoittavat yksilöiden koulutus- ja ammatinvalintoja ja estävät osaamisen optimaalista kohdentumista. Väärät käsitykset ylläpitävät sukupuolistereotypioita, sukupuolittain eriytyneitä opiskelu- ja työaloja ja siten epätasa-arvoa.

Työttömien ja opiskelijoiden perusturva heikkeni

MTV Uutiset 5.3.2019

Kohdassa 12:15 Anna Lemström kommentoi opiskelijoiden toimeentulon tilannetta MTV:n iltauutisisssa.

”Fasismin kanssa ei neuvotella – sitä vastustetaan”

Kansan Uutiset 25.2.2020

– Fasistiselle politiikalle ei tule antaa lainkaan hengitystilaa yhteiskunnassa. Yksittäisten toimijoiden fasististen ulostulojen tuomitseminen on toki tärkeää, mutta fasismimyönteisyyden kitkemisen on oltava jatkuvaa, ei vain reagoimista julkisen paineen edessä, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström muistuttaa.

Vasemmisto-opiskelijat: Opintoaikojen rajaus ei lisää työllisyyttä

Kansan Uutiset 20.1.2020

– On aivan ilmiselvää, ettei opintoaikojen rajaus ole millään tapaa oikea keino ohjata opiskelijoita valmistumaan nopeammin työelämään. Jos tavoite on nopeuttaa valmistumista, on katse käännettävä opintotukeen: sen on riitettävä kattamaan eläminen niin, että opiskelijalla on mahdollisuus opiskella täysipäiväisesti”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström muistuttaa.

Politiikan eturivi valitsi Porin sijasta mökkilaiturin: nämä asiat tämän vuoden Suomi-Areenasta jäivät käteen

Helsingin Sanomat 15.7.2019

”Aika tiukilla mennään”, Anna Lemström sanoo pääministeri Antti Rinteelle (sd).

Rinne suostui nostamaan arviotaan opiskelijan kuukausittaisista ravintolamenoista kolmeen kymppiin.

Lemstöm on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n hallituksen jäsen. Porin Suomi-Areenassa hän onkin onnistunut nappaamaan lobattavakseen ison vonkaleen, itse pääministerin.

Studentkåren vid Helsingfors universitet vill tala med alla riksdagskandidater

STBL 13.3.2019

Trodde du att politik är något som görs bakom stängda dörrar i Riksdagshuset och Statsrådsborgen, och det enda sättet för dig som vanlig studerande att påverka politiken är via val vart fjärde år? Då har du helt fel.

Vanhan valtauksesta 50 vuotta: Törmäytimme yhteen entisen kapinajohtajan ja nykyiset opiskelija-aktiivit, näin kävi

Yle 25.11.2018

Helsingin ylioppilaskunnan edustajistossa istuvat Jeremias Nurmela ja Anna Lemström kuuntelevat Mäkelän tarinointia kiinnostuneina, kun kiertelemme Vanhassa ylioppilastalossa. Nykyiset opiskelija-aktiivit ovat 23-vuotiaita, veteraani Jarmo Mäkelä 70-vuotias.

Jeremias Nurmela edustaa edustajistossa kokoomuksen ja keskustan ryhmää, Edistyksellisiä. Anna Lemström taas kuuluu Sitoutumattomaan Vasemmistoon.

Valta vaihtuu – Opas edustajistovaaleihin

Ylioppilaslehti 30.10.2018

Henkilökohtaisesti löydän automaatiojäsenyydelle monia hyviä perusteita. Automaatiojäsenyys mahdollistaa laajan edunvalvontatyön jokaisen opiskelijan hyväksi. Samalla se antaa jokaiselle jäsenelle mahdollisuuden osallistua demokraattisesti ylioppilaskunnan päätöksentekoon. Ryhmällämme ei ole yhtenäistä kantaa automaatiojäsenyydestä.