Vem är Anna?

Ung och erfaren feminist redo för riksdagen

Jag är Anna, en 28-årig feminist som kandiderar i riksdagsvalet. Jag kampanjar för utbildning, ambitiöst klimatarbete och en rättvisare morgondag. I mitt arbete som specialmedarbetare till undervisningsminister Li Andersson skapar jag dagligen ett rättvisare Finland.

Jag är också biträdande ledamot  i Helsingfors stadsfullmäktige, suppleant i utbildningsnämnden och vice ordförande för en av dess sektioner. Dessa, tillsammans med mina tidigare roller som assistent för Vänsterförbundets riksdagsgrupp och som ordförande för Vänsterstuderandena, har format mig till en skicklig politiker som både behärskar innehållet och har förmåga för att göra skillnad.

Jag blev aktiv i partipolitiken 2015 under mitt gulisår vid universitetet. Min entusiasm för nya studier krossades när Sipilä-regeringen meddelade att den skulle genomföra miljardnedskärningar inom utbildningen – tvärtom vad de hade lovat. Jag gick med i politiken för att se till att något sådant aldrig mer skulle hända.

Jag bor i Sörnäs tillsammans med min rescue-katt Alvar. På min fritid gillar jag vattenlöpning, pussel och att gå på spelningar. Jag håller också på att avsluta mina sociologistudier vid Helsingfors universitet.

All min politik bygger på respekt för mångfald och olika livssituationer. Jag gör detta arbete genom att kritiskt granska min egen ståndpunkt. Jag arbetar mot ojämlikhet och klimatkris, för feminism och hållbarhet.