Vem är Anna?

En ung och erfaren feminist, redo för stadsfullmäktige

Jag är Anna, en 25 år gammal feminist från Helsingfors, och ordförande för Vänsterstuderande. Jag arbetar som specialmedarbetare för Vänsterförbundets riksdagsgrupp och på sidan om slutför jag mina studier i sociologi vid Helsingfors universitet.

Då Kansan Uutiset våren 2020 i en intervju bad mig att beskriva mig själv, beskrev jag mig som en feminist. All politik jag driver har som utgångspunkt människors mångfald och uppmärksammande av olika livssituationer. Detta arbete gör jag medan jag kritiskt reflekterar över min samhälleliga position. Jag arbetar mot olikabehandlandet och klimatkrisen, och för feminismen och hållbarheten. 

Jag bor i en liten studentetta i Berghäll tillsammans med min rescue-katt Alvar. Jag älskar att jag har möjligheten att välja mellan centrums liv och rörelse, Berghälls nattliv eller centralparkens lugn. 

Innan Berghäll har jag kallat andra delar av Helsingfors mitt hem: Mejlans, Tölö och Mosabacka. Jag har också bott utomlands några år i London, Storbritannien och Kumasi, Ghana.